حامیم: عمر باتری یک هفته ای میخواهید؟
شما … بله بله شما! شما از عمر باتری گجت خود راضی هستید؟ لپتاپ، تبلت یا تلفن همراه هوشمند یا غیر هوشمدتان! چه میشد اگر عمر باتری این دستگاههای مفید بیشتر از اینها بود؟ دستگاههایی که اگر باتری نداشته باشند چیزی جز شی بی جان مزاحم در جیبتان، دستتان یا کیفتان نخواهند بود.
هر سال از هر جنبه ای که تصورش را بکنید، گجتها پیشرفت میکنند و دیگر گاهی از خواندنشان متعجب میشوید.طی 2 سال نمایشگرها از اندازه 3.5 تا 4 اینچی با 5تا6 اینچی تبدیل شده اند، رزلوشنها از 720p یا HD به 2160p یا QHD رسیده اند و دوربینها 8 مگاپیکسلی ساده تبدیل به 20 مگاپیکسلیهایی با اندازه سنسور و دیگر مشخصات در حد یک دوربین کامپکت، حتی از دستگاههای یک شکل مستطیلی، هر شرکت به زبان طراحی خود رسیده است که کاملا با دستگاههای دیگر قابل تمایز است. اینها همه خوبند و پیشرفته ترشان چه بهتر اما اینها نیاز به انرژی دارند و عمر باتریهایی که تا حالا موجود است، “راضی کننده” نیست. با بهترینشان که در حال حاضر به ادعای phonearena الجی جی3 است تنها میتوانید 8:30 کار کنید.
حالا اخباری جالب از گروه تحقیقات شبکه و موبایل مایکروسافت میرسد که میتواند کور سوی امیدی در این وضعیت باشد. Ranveer Chandra میگوید ما میتوانید به جای این که یک باتری Li-Ion داشته باشیم، 2 باتری کوچک تعبیه کنیم! خب که چه؟ بیایید گریزی بزنیم به معماری بیگ.لیتل آرم که از گلکسی اس4 و پردازنده ایگزینوس 5410 به صورت تجاری وارد بازار شد و کوالکام هم اواسط سال 2015 پردازندههایی با این تکنولوژی ارایه خواهد کرد. بیگ.لیتل این گونه است که شما 2 شاه پردازنده دارید، یکی متوسط و یکی قوی. برای اکثر پردازشها شاخه متوسط به کار گرفته میشود و برای پردازشهای سنگین معدود موجود شاخه قوی و البته پر مصرف.
حالا این ایده مایکروسافت چیزی شبیه به این است اما در باتری. آنها میخواهند به جای 1 باتری، 2تا در اندازه کوچکتر استفاده کنند و یکی برای فعالیتهای سبک استفاده شود و دیگر برای کارهای سنگین. البته همین جا و تا هنوز به فکر فرو نرفته اید بگوییم که برای ما هم هنوز گنگ است که چگونه! یعنی وقتی باتری مربوط به مصرف سنگین خالی شد، دیگر مثلا نمیتوانید بازی گرافیکی کنید؟ یا در این مواقع از باتری دوم استفاده خواهد شد؟ خوب اگر اینطور است دیگر چرا 2 باتری؟!
این موضوع مسلما به زودی روشن خواهد شد و فایده این کار پیشرفت 20تا50 درصدی عمر باتری خواهد بود که این خود خیلی خوب است. این از سخت افزار، و اما مایکروسافت هم بیکار ننشته و ایده نرم افزاری خوبی برای این کار ارایه کرده است. این شرکت ” E-loupe ” را توسعه داده است که میتواند برنامههایی با مصرف انرژی زیاد را شناسایی میکند و وقتی در پس زمینه دارد فعالیت میکند، فرکانس استفاده از پردازنده را پایین میآورد تا استفاده از باتری در پس زمینه کاهش یابد.
در دستگاههای دیگر اندرویدی به مانند سامسونگ گلکسی اس5 و HTC One M8 امکانات نرم افزاری برای مواقع ضروری موجود است و عمر باتری بیشتری را ارایه میکند. ( سونی با حالت Stamina هم شبیه کار را میکند). در حال حاضر مایکروسافت شاید ان را برای استفاده تبلیغاتی استفاده نکند اما ما امیدواریم این ایده جالب عملی بشود.
«حامیم ارتباط، مجری تخصصی پیاده سازی پسیو شبکه های کامپیوتری، برق اضطرا، دوربین مداربسته و چاه ارت»