1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. اخبار
  6. /
  7. حامیم: نسل سوم و…
حامیم: نسل سوم و چهارم موبایل در ایران

حامیم: نسل سوم و چهارم موبایل در ایران
اقتصاد آنلاین گزارش داده که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۱۸۶ خود اصول حاکم بر نحوه اصلاح و ارتقای پروانه فعالیت اپراتورهای موبایل را برای ارائه خدمات باندپهن، تعیین و تصویب کرده. این اصول با توجه به پایان دوره حفاظت اپراتور سوم موبایل (رایتل) در تاریخ ۳۱ مرداد ماه سال جاری، و با تاکید بر «ایجاد توزان و رقابت عادلانه در تخصیص فضای فرکانسی، فراهم کردن صدور مجوز اپراتورهای مجازی، اجرایی کردن رومینگ ملی، اجرای طرح ترابردپذیری شماره های تلفن همراه ( تغییر اپراتور بدون تغییر شماره) و یکنواخت شدن شماره گذاری و تعرفه ها و حمایت از تولید داخل» به تصویب رسیده.

در این مصوبه منظور از ارائه خدمات باندپهن موبایل «شبکه ارتباطی تلفن همراه نسل سوم و بالاتر مبتنی بر فناوریهای UMTS و LTE و LTE-A بر اساس استانداردهای ITU و ۳G و یا ETSI» است. شرایط لازم برای ارائه خدمات نسل سوم موبایل، بر اساس مصوبه مذکور عبارت هستند از:

  • سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می تواند براساس درخواست اپراتورهای متقاضی، بعد از اتمام دوره حفاظت اپراتور سوم موبایل، نسبت به صدور مجوز ارتقا برای اپراتورهای متقاضی اقدام کند.
  • این سازمان همچنین می تواند برای تامین باندفرکانسی مورد نیاز، فرکانس ۲۱۰۰ و ۳۶۰۰ مگاهرتز را به صورت FDD و با دریافت حق امتیاز به اپراتورهای متقاضی واگذار کند که البته این به معنای دریافت مجوز ارائه خدمات نیست و اپراتور ملزم به تامین تمامی شرایط این مصوبه خواهند بود.
  • هر اپراتور برای فعالیت در حوزه خدمات ۳G و ۴G باید مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال حق امتیاز به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اقدام کند. این اپراتورها موظفند بدهی ها و حساب های مالی خود را قبل از دریافت مجوز، تسویه کنند.
  • اپراتورهای متقاضی می توانند با استفاده از فناوری وای فای به صورت برون ساختمانی، این خدمات را به مشترکان خود ارائه دهند.
  • اپراتورهای موبایل موظف به اشتراک گذاری سایتهای BTS براساس نظر رگولاتوری هستند و باید حداکثر ۱۸ ماه پس از صدور مجوز، نسبت به ارائه خدمات ترابرد شماره موبایل (امکان تغییر اپراتور بدون تغییر شماره برای مشترک) اقدام کنند.
  • در این مصوبه برای نقض تعهدات هر یک از اپراتورها در بخش توسعه، کیفیت خدمات، تعهدات رقابتی و مالی و نظارتی نیز اخطاریه کتبی و جریمه درنظر گرفته شده است.

با در نظر گرفتن این مصوبه، دیگر احتمال تمدید دوره حفاظت رایتل نمی رود و حالا باید منتظر بود و دید که دیگر اوپراتورهای موبایل ایران چطور وارد این حوزه کلیدی خواهند شد. گفته می شود همراه اول از هم اکنون برای ارائه خدمات نسل چهارم موبایل (۴G) خیز برداشته و قطعا ایرانسل هم بی کار نخواهد نشست. شما فکر می کنید ورود اوپراتورهای اول و دوم به این حوزه چه اثری داشته باشد؟ آیا به نظرتان رایتل به خوبی از فرصت انحصاری که به موجب دوره حفاظت از آن برخودار شده بود، بهره برداری کرد؟
«حامیم ارتباط، مجری تخصصی پیاده سازی پسیو شبکه های کامپیوتری، برق اضطرا، دوربین مداربسته و چاه ارت»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *