حامیم: نگاهی به درون سفینه سرنشین دار Dragon V2
ایلان ماسک بدون شک برجسته ترین نوآور حال حاضر دنیا است، آنقدر گیرا و ثابت قدم که عوام و برخی رسانه ها به او لقب تونی استارک (Ironman) دنیای واقعی را داده اند؛ البته این بیشتر یک افتخار برای تونی استارک قصه ها است تا تعریفی از ایلان ماسک. آقای ماسک با تاسیس و اداره دو شرکت پیشرو در زمینه خودروهای برقی و عملیات های فضایی، یعنی Tesla و SpaceX، به دنیا نشان داده که اگر جاه طلب نباشد، هیچ است.
اما بپردازیم به اسپیس اکس؛ فضاپیمای Dragon ساخت این شرکت در سال ۲۰۱۲ به عنوان اولین سفینه تجاری خصوصی به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) متصل شد و این یکی از نقاط عطف برای ایلان ماسک بود. همین دو روز قبل، نقطه عطف دیگری برای این شرکت کالیفرنیایی رقم خورد و آن معرفی Dragon V2 بود که طراحی شده تا نه فقط یک فضاپیما با قابلیت استفاده مجدد باشد، بلکه تا ۷ سرنشین را نیز حمل کند.
سفرهای فضایی قرار است به لطف نوآوری های ماسک و گروهش در شرکت اسپس اکس ارزان تر شوند و او با ساختن راکت ها و سفینه هایی که امکان استفاده مجدد دارند، سودای بزرگ دیگری در سر دارد: فرستادن انسان به مریخ.
در ادامه مطلب با گالری و ویدیوی Dragon V2 همراه حامیم باشید. لحظه ای که فضانوردی جذاب می شود.
مقر اسپیس اکس در هاثورن کالیفرنیا است. در حالی که این شرکت عکاسی در داخل را به خاطر همکاری اش با دولت امریکا محدود کرده، وارد مقر شرکت تونی استارک واقعی می شویم. پنجره ها و درهای آینه ای، داخل را از دید بیرونی ها پوشانده اند. اتاق های کنفرانس نام مشاهیر را بر خود می بینند: ورنر ون براون، سیالکوفسکی، و سر آیزاک نیوتن.
خود ساختمان یک بنای مهندسی بزرگ به حساب می آید ولی همه نگاه ها به چیزی است که پشت این پرده پنهان شده.
موسس و مدیرعامل اسپیس اکس آقای ایلان ماسک روی صحنه آمد تا دستاوردهای کپسول جدید درگن وی ۲ را معرفی کند: “این یک فضاپیمای برازنده قرن ۲۱ است.”
اسپیس اکس با یک نمایش چشمگیر و سینمایی، کلی دود و نورهای قرمز و آبی، درگن وی ۲ را رونمایی کرد.
نمایی بسته از لوگوی نمادین این سفینه.
موقع بازگشت به زمین، قرار نیست با چتر فرود و به شدت روی خاک سقوط کند. بلکه با دقتی در حد هلی کوپتر و کاملا سالم بر زمین می نشیند.
طراحی شده و ساخته شده در کالیفرنیای امریکا.
در ویدیوی پخش شده فرآیند نشستن درگن وی ۲ بر زمین نمایش داده می شود. سفینه بعد از عبور از جو، با راکت های کوچکش سرعت سقوط را کاهش می دهد و سپس روی ۴ پایه فرود می آید.
ایلان ماسک با پلکان به بالا می رود و درب سفینه را باز می کند تا داخلش بنشیند.
۷ صندلی در داخل قرار دارند. ۴ تا در بالا و ۳ تا درست در زیر آنها.
ردیف پایین فشرده تر به نظر می رسد ولی این در جاذبه نزدیک به صفر مشکلی نخواهد بود. پنجره های بزرگی در طرفین وجود دارند و نمای داخل سفینه به معنای واقعی کلمه خیره کننده است.
رابط کاربری سفینه شامل ۴ صفحه نمایش لمسی است که ماسک می گوید مشابه نمایشگرهای لمسی خودروهای تسلا هستند. نمایشگرها لولا دارند و همه فضانوردان داخل سفینه قادر به دیدن آنها با تنظیم در زاویه مناسب خواهند بود.
اگر صفحات لمسی به هر دلیلی خراب شوند، دکمه های سخت افزاری به کمک می آیند تا کنترل سفینه از دست خارج نشود.
درگن وی ۲ اینگونه بر سطح زمین فرو خواهد آمد. یک جهش بزرگ در تکنولوژی که باعث کاهش هزینه سفرهای فضایی می شود. موتورهای این سفینه به طور کامل با پرینت ۳ بعدی ساخته شده اند.
درگن ۲ به طور خودکار به ایستگاه فضایی بین المللی وصل خواهد شد. بسیار ساده و سرراست.
آقای ماسک بر روی صندلی فرماندهی درگن وی ۲ قرار گرفته و به طور زنده عملکردها را برای حضار توضیح می دهد.
«حامیم ارتباط، مجری تخصصی پیاده سازی پسیو شبکه های کامپیوتری، برق اضطرا، دوربین مداربسته و چاه ارت»