1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. اخبار
  6. /
  7. حامیم: نارضایتی رئیس جمهور…
حامیم: نارضایتی رئیس جمهور و وزیر ارتباطات از وضعیت پهنای باند کشور در جشنواره فاوا

حامیم: نارضایتی رئیس جمهور و وزیر ارتباطات از وضعیت پهنای باند کشور در جشنواره فاوا
در خلال جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات (یادواره شهید دکتر قندی)، امروز رئیس جمهور حسن روحانی به همراه مشاورین و وزیر ارتباطات در این مراسم حاضر شده و سخنرانی نمود. وی ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت زیرساخت‌ها و پهنای باند محدود کاربران، از انقلاب اطلاعات سخن گفت و فضای مجازی را یک فرصت قلمداد نمود. همچنین محمود واعظی وزیر ارتباطات نیز در حاشیه این مراسم اعلام هم‌نظر بودن خود با رییس جمهور در مورد پهنای باند و کاربران خانگی و موبایل از برنامه‌های وزارتخانه برای بهبود پهنای باند و اقدامات بیشتر در زمینه خصوصی‌سازی سخن گفت.

رئیس جمهور  در مراسم اختتامیه جشنوارا فاوا اعلام کرد که از وضعیت پهنای باند کنونی راضی نیست و قصد دارد در این زمینه کارهای جدی صورت دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حسن روحانی امروز سخنرانی خود را این گونه آغاز کرد:

کلمه ارتباطات در گذشته معمولا در حد ارتباط فرد با اعضای خانواده طایفه، قبیله، روستا و شهر و دیارش ابلاغ می‌شد و استثنا گاهی با سفری در مسیری به مناطق دیگر کشور. در سطح ملی هم وقتی بحث ارتباطات مطرح می‌شد عمدتا بحث مناسبات دولت-ملت بود… اما امروز این ارتباطات از سطح منطقه و کشور خارج شده است، امروز در سطح جهانی شهروندان جدیدی به نام کاربران داریم، کاربر شهروند جامعه جهانی نوین دنیای امروز است.

وی در این سخنرانی از حرکت دنیا به سمت دهکده جهانی سخن گفت و ضمن عینی خواندن آثار فضای مجازی بر جامعه و سبک زندگی مردم تصریح کرد:

این که در هر دقیقه یک میلیون و 800 هزار لایک در فیس‌بوک شاهدیم یا در گوگل در هر دقیقه 2 میلیون نفر از این سرویس استفاده می‌کنند یا 70 ساعت فیلم در یک دقیقه وارد یوتیوب می‌شود و در همان زمان یک میلیون و 300 هزار نفر این فیلم را می‌بینند یا دانلود می‌کنند به معنای یک تحول بزرگ در دنیای امروز است.

وی با اشاره به گردش آزاد اطلاعات از طریق اینترنت و فضای مجازی و ماهواره گفت که به زودی به نقطه‌ای خواهیم رسید که دیگر استبداد پیامی و رسانه‌ای معنایی نخواهد داشت. وی ضمن منسوخ دانستن این دیدگاه که ما بنا به اضطرار و به اجبار وارد حوزه فضای مجازی شده‌ایم تاکید نمود که دنیای سایبری را باید به عنوان یک فرصت دید.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش به این نکته اشاره کرد که پس از ورود پدیده ماهواره با این چالش مواجه بودیم که چگونه بتوانیم جلوی لطمه آن به اسلامیت و ایرانیت جوانان را بگیریم. حسن روحانی در ادامه افزود که دیدیم ماهواره هم آمد و ایمان و هویت مردم از دست نرفت.

رئیس جمهور افزود:

امروز ظاهرا قصه دیگری به پا شده و آن اینکه با اینترنت و جوان کاربر و ایمیل و موبایل چه کنیم؟ من به همه دوستان عرض می‌کنم به جوانانمان اعتماد کنیم؛ جوانان ما با فطرت پاک هستند و ایران شان را با همه وجود دوست دارند و به اسلام خاندان ائمه واهل بیت عشق می‌ورزند. حال اگر در گوشه‌ای روزی خطایی شود می‌شود آن را به همه جوانان باز گرداند… البته این به آن معنا نیست که ما به امنیت ملی فکر نکنیم و اسرار ملی که به عنوان یک گوهر تابناک در اختیار ماست آن را رها کنیم چرا که حتی کشورهای پیشرفته هم نسبت به مسائل امنیت ملی خودشان دغدغه‌های خاص خود را دارند.

rouhani-fava

روحانی با اشاره به اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر ایجاد 30 هزار شغل در سال 93 در حوزه فناوری ارتباطات، اظهار داشت:

بنده گفتم انتظارم 100 هزار شغل جدید در فناوری ارتباطات بود حال ایشان امسال قول 30 هزار نفر و سال آینده به بعد قول 100 هزار نفر را دادند. اتقافا این فناوری می‌تواند زنان و دختران جوان کشور را در خانه فعال کند.

رئیس جمهور ضمن تمجید برخی تلاش‌های در بعضی حوزه‌ها و البته گلایه از عدم تجهیز به زیرساخت‌های پیشرفته و جدید اظهار داشتند:

البته در برخی جاها در دنیا پیشرفت ما خوب بوده است، اما در پهنای باند رده ما 153 است که خیلی پایین هستیم. امروز دورانی است که باید فضایی مطمئن‌تر و کم هزینه‌تر و با صرف زمان کمتر امکانات لازم را برای نسل جوان فراهم کنیم.

روحانی با تاکید بر اینکه بنده به عنوان رئیس جمهور از شرایط پهنای باند راضی نیستم گفت:

قرار ما با وزارتخانه این است هر چه سریعتر به نسل 3 و 4 برسیم. پهنای باند نه تنها برای منازل حتی برای موبایل‌هایی که در اختیار مردم و کاربران است و این کار با حضور همه شرکت‌های خصوصی باید انجام شود.

محمود واعظی هم از سرعت اینترنت ناراضی است!

محمود واعظی، وزیر ارتباطات در حاشیه جشنواره فاوا ضمن ارائه آمارهای جهانی از میزان کاربران اینترنت و موبایل، اعلام نمود که از وضعیت کنونی رتبه منطقه‌ایران در حوزه فناوری اطلاعات راضی نیست. واعظی در این باره گفت:

هدف برنامه پنجم توسعه دسترسی 60 درصد خانوارها و 100 درصد کسب و کارها به باند پهن است، اما میزان پیشرفت برنامه در ابتدای دولت یازدهم 15 درصد بوده است… همچنین در رتبه‌های بین‌المللی حوزه فاوا در منطقه طبق برنامه پنجم توسعه قرار بود در جایگاه دوم باشیم اما در جایگاه 13 تا 15 هستیم… وضعیت دسترسی پر ظرفیت به شبکه مخصوصا برای کاربران خانگی با سطح مطلوب فاصله زیادی دارد.

محمود واعظی در ادامه سخنان خود اعلام نمود که با همکاری دولت دو محور را مورد توجه جدی قرار خواهد داد: نخست توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان موتور محرک در تمامی حوزه‌ها و دوم هوشمندسازی و چابک‌سازی فعالیت‌های دولت در سطح بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها. وی در این باره افزود:

در این راستا دولت اجرای کامل برنامه توسعه شبکه باند پهن در چارچوب شبکه ملی اطلاعات را در دستور کار دارد و امیدواریم مردم ایران در نیمه دوم امسال با دسترسی به نسل سوم و چهارم تلفن همراه تحولی را در دسترسی به باند پهن تجربه کنند و تلاش می‌کنیم در دو سال باقیمانده از برنامه پنجم حداکثر عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم.

واعظی همچنین از سیاست‌های وزارتخانه در توسعه بخش خصوصی و جذب سرمایه خبر داد و اعلام نمود که ضمن بازنگری پروانه‌های موجود پروانه های جدیدی را صادر خواهند کرد.

«حامیم ارتباط، مجری تخصصی پیاده سازی پسیو شبکه های کامپیوتری، برق اضطراری، دوربین مداربسته و چاه ارت»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *