حامیم: گوگل، پنلهای خورشیدی را برای استفاده در منازل شخصی عرضه میکند
نصب سلولهای خورشیدی بر روی پشتبام منازلی که در بیشتر مدت سال نور مستقیم خورشید را دریافت میکنند، بسیار گرانتر از آن چیزی است که مشتریان فکر میکنند. همین موضوع باعث میشود کمتر کسی به سراغ این فناوری سبز برود. اما کمپانی گوگل، سعی دارد ترس خریداران را با ارائه محصول جدید خود، آن هم با قیمت مناسب از بین ببرد.
انرژی الکتریسیته در بسیاری از مناطق جهان بسیار گران است و به همین دلیل مردم اقصی نقاط جهان برای صرفهجویی در هزینههای خود همواره سعی میکنند استفاده خود از این انرژی را کمتر کنند.
با ظهور پنلهای خورشیدی و تجاریشدن آنها، این امکان فراهم شد تا با استفاده از نیروی رایگان خورشید به تولید برق پرداخت و به هیچ عنوان نیز طبیعت را آلوده ننمود.
درست است که قیمت پنلهای خورشیدی زیاد است، اما با کمی محاسبه متوجه خواهیم شد که در درازمدت، نه تنها ضرری نکردهایم، بلکه مبالغ هنگفتی را نیز پسانداز نمودهایم. با این حال، هزینه زیاد این محصولات همواره یکی از عوامل اصلی صرفنظر در خرید آنها از سوی مردم عادی بوده است.
اخیراً کمپانی گوگل با امضای یک مشارکتنامه با کمپانی SunPower Corporation، سعی دارد این ذهنیت که استفاده از نور خورشید در تولید برق گران است را از بین ببرد.
هدف این دو کمپانی از انجام چنین مشارکتی، این است که در وهله اول، تمامی منازل مسکونی در ایالات متحده آمریکا به این فناوری مجهز شوند و بتوانند برق خود را از طریق انرژی خورشید تأمین نمایند. کل مبلغ سرمایهگذاری شده در این پروژه 250 میلیون دلار است که 100 میلیون دلار آن توسط گوگل و مابقی توسط SunPower Corp تأمین شده است. گوگل سیستمهای پنل خورشیدی را به صورت یکجا و کلی خریداری میکند و آنها را به صورت اقساطی به مشتریان واگذار میکند. نکته جالب در این مورد این است که گوگل عنوان کرده، هزینه هر قسط از مبلغ کلی این محصولات بسیار کمتر از هزینه ماهیانهای است که افراد برای مصرف برق به شرکتهای تولیدکننده برق پرداخت میکنند.
SunPower موفق به توسعهی یک فناوری شده که طی آن هر پنل خورشیدی بیش از 50 درصد بیشتر از سایر پنلهای موجود در بازار میتواند برق تولید کند. این بدان معنی است که به طور میانگین، برای تولید برق هر خانه، به تعداد کمتری پنل خورشیدی نیاز است.
هنوز زمان عرضه این محصولات و قیمت تمام شدهی آنها برای مشتریان مشخص نیست؛ اما، این میتواند قدمی مهم و اساسی در راستای استفاده از فناوری پاک در سطح ملی و جهانی محسوب شود.
«حامیم ارتباط، مجری تخصصی پیاده سازی پسیو شبکه های کامپیوتری، برق اضطراری، دوربین مداربسته و چاه ارت»