حامیم: ۵ قابلیتی که iOS و اندروید میتوانند از ویندوزفون یاد بگیرند
ممکن است ویندوزفون پلتفرمی نبوده باشد که سهم بزرگی را از بازار تلفنهای همراه برای مایکروسافت به ارمغان بیاورد اما قابلیتهایی دارد که تجربهی بهتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. با ما همراه باشید تا به بررسی این قابلیتها بپردازیم.
در حالی که فروش تلفنهای ویندوزفونی قابل قیاس با رقبای اندرویدی و آیفون نیست اما این سیستمعامل قابلیتهایی دارد که گوگل و اپل با الهام گرفتن از آنها میتوانند تجربهی بهتری را برای کاربرانشان به ارمغان بیاورند. در ادامه با این ۵ قابلیت ویژه ویندوزفون آشنا خواهید شد.
۱: نتایج سریعتر با تپهای کمتر
بگذارید با قرار دادن یک عکس در شبکههای اجتماعی شروع کنیم. در حالی که در سیستمعاملهای دیگر باید بعد از انتخاب عکس مراحلی را شامل انتخاب متن یا توضیحات سیستمعامل در مورد دسترسی به آن نرمافزار طی کنید. در ویندوزفون سریعتر میتوانید عکس و متن مورد نظرتان را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
همانطور که در تصویر میبینید قرار دادن یک عکس در فیسبوک تنها در ۳ مرحله امکان پذیر است بدون هیچ تپ اضافی!
این قابلیت در iOS و اندروید نیز وجود دارد اما ویندوزفون شسته رفتهتر این کار را انجام میدهد. فقط کافی است صفحه را به سمت چپ بکشید و از لیست ارائه شده، نرمافزار مورد نظر را انتخاب کنید و فرستادن عکس را تائید کنید در صورتی که در سیستمعاملهای دیگر باید از بین انبوهی از نرمافزارها اسکرول کنید تا نرمافزار مورد نیاز را انتخاب کنید و بعد از چندین مرحله تایید عکس مورد نظر را ارسال کنید. این سرعت برای تمام شبکههای اجتماعی قابل اجرا است نه فقط توئیتر و فیسبوک که نتیجهی آن صرفه جویی در وقت کاربران است.
۲: تلفنهای هوشمند نیاز به دوربینی قدرتمند دارند
با توجه به این که اکثر تلفنهای ویندوزفونی را نوکیا میسازد، در سری 9XX و 10XX در لومیاها دوربین بسیار قدرتمندی به کار رفته است که میتواند ویندوزفون را از آیفون پیش بیاندازد.
در حالی که سونی و موتورولا و سامسونگ در حال کلنجار رفتن با دوربین برای ارائهی تصاویری مناسب بودند تلفنهای رده بالای لومیا می توانستند فیلمهای با کیفیتی همانند نمونههای زیر بسازند.
.
.
۳: دسترسی راحتتر به نسخهی بتا از سیستمعامل
کاربران اپل نیز میتوانستند از نسخهی بتای iOS 8 استفاده کنند اما برای این کار باید اکانت توسعه دهنده در اختیار داشتند که به معنی پرداخت سالانه ۹۹ دلار خواهد بود.
برای توسعه دهندگان ویندوز دسترسی به نسخهی پیش نمایش این سیستم عامل مجانی است.
محدود کردن امکان استفاده از نسخهی پیش نمایش به افرادی که هزینهای را پرداخت کردهاند به معنای مانعی برای تجربهی سیستمعامل توسط مصرف کنندگان علاقهمند خواهد بود. مایکروسافت با امکان انتخاب آخرین نسخه از سیستمعامل برای همگان به رضایتمندی کاربران از این سیستمعامل افزوده است و البته به آنها کمک میکند باگها و مشکلات سیستمعامل را سریعتر شناسایی و رفع کنند.
دسترسی به نسخههای پیشنمایش اندروید از طریق رامهای شخصی امکان پذیر است که البته احتمالا با باگهای زیادی همراه خواهد بود.
۴: آیا میخواهید Jailbreak نشوید؟ با هکرها همکاری کنید!
مدتهاست که جیلبریک آیفون و آیپد برای دستیابی به قابلیتهای بیشتر جز تفریحات بسیاری شده است و کسانی که خواهان کنترل بیشتری بر روی دستگاه اپلی خود هستند و امکانات بیشتری را از آن طلب میکنند با طی کردن مراحل پیچیده و طولانی به جیلبریک روی میآورند.
اما چنین مشکلی را در ویندوزفون نخواهید یافت. مطمئنا عدم نیاز به جیلبریک به خاطر بازار کوچکتر ویندوزفون نسبت به iOS نیست، با در نظر گرفتن این که قبل از موج تلفنهای اندرویدی که از سال ۲۰۰۷ شروع شد تالارهای XDA Developer عموما به کاربران ویندوز موبایل اختصاص داشتند.
مایکروسافت با هوشمندی زیادی آغوش خود را به روی هکرها باز کرد، در آغاز با پیشنهاد راهی برای آنلاک تلفنهایی که از ویندوزفون ۷ استفاده میکردند و سپس با آسان ساختن امکان اجرای نرمافزارهای توسعه یافتهی شخصی به وسیلهی اکانت توسعه دهندگان.
پشتیبانی مایکروسافت از انجمنهای هک ویندوزفون میتواند برای سایر کمپانیها نیز الهامبخش باشد. اپل نیز میتواند از این جامعه منافع زیادی کسب کند. بسیاری از کاربران iOS بخاطر قابلیتهای محدود به اندروید جذب شدهاند که اگر اپل به جای دنبال کردن پچهای جدید برای جلوگیری از جیلبریک به مشکل این افراد روی خوش نشان میداد سهم بیشتری از بازار را به دست میآورد.
۵: از شخصیت گیرا و جذاب دستیار دیجیتالی خود لذت ببرید
یکی از موفق ترین قابلیتهای ویندوزفون ۸.۱ دستیار هوشمند دیجیتالی آن یعنی کورتانا است. با این که کورتانا بعد از سیری معرفی شد اما قابلیتی دارد که مایکروسافت را از اپل جلو میاندازد. صدای گرم و دلنشین جین تایلر، کسی که نقش علمی تخیلی کورتانا را در سری هالو بر عهده داشت. علاوه بر کاربردی بودن، کورتانا بسیار مفرح نیز هست.
.
سیری اپل نیز در حال توسعه است و به زودی شخصیت مناسبتری پیدا خواهد کرد، اپل این نکته را درک کرده که توسعهی امکانات جانبی در جذب مخاطب بسیار مهم خواهد بود. اما گوگل هنوز راه زیادی را با گوگل ناو در پیش روی دارد. با وجود سیستم جستجوی صوتی بسیار کاربردی مجبور کردن کاربران به خواندن نتایج اصلا جالب نخواهد بود مخصوصا اگر در حال رانندگی باشید.
جمع بندی
با وجود سهم کم ویندوزفون از بازار تلفنهای همراه نمیتوان انکار کرد که طرفداران زیادی در بعضی مناطق دارد به عنوان مثال در انگلستان افراد زیادی با لومیا به دنبال تجربهای متفاوت هستند. بزرگترین درسی که دنیا میتواند از مایکروسافت بگیرد از دست دادن بازار میلیاردی تلفنهای همراه با ویندوز موبایل است. اما آنها با پشتیبانی از سختافزارهای قدرتمند و بهبودهای نرمافزاری می توانند بخشی از این سهم برباد رفته را باز گردانند. شاید در آینده شاهد شگفتیهای بیشتری از تیم مدیریتی جدید مایکروسافت باشیم.
«حامیم ارتباط، مجری تخصصی پیاده سازی پسیو شبکه های کامپیوتری، فیبر نوری، برق اضطراری، دوربین مداربسته، سیستم های اعلام و اطفاء حریق و چاه ارت»