1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. اخبار
  6. /
  7. حامیم: چرا اپلیکیشن‌های اندرویدی…
حامیم: چرا اپلیکیشن‌های اندرویدی تا این حد دسترسی گسترده‌ای به اطلاعات تلفن تقاضا می‌کنند؟

حامیم: چرا اپلیکیشن‌های اندرویدی تا این حد دسترسی گسترده‌ای به اطلاعات تلفن تقاضا می‌کنند؟

هر بار که اپلیکیشن جدیدی را بر روی دستگاه اندرویدی خود نصب می‌کنید، این برنامه یا بازی دسترسی به بخش‌های متفاوتی از گوشی یا تبلت شما را درخواست می‌کند که شاید اصلا به محتوای کاری آن اپلیکیشن ربطی نداشته باشد. دلیل این همه در خواست دسترسی زیاد اپلیکیشن‌های اندرویدی چیست؟

برای مثال ممکن است برنامه‌ای مربوط به وضعیت آب و هوا را بر روی دستگاه اندرویدی خود نصب کنید، اما این برنامه در هنگام نصب، اجازه دسترسی به اطلاعات تماس‌ها یا شبکه‌های نزدیک وای‌فای شما را بخواهد! چرا چنین برنامه‌ای به این سطح گسترده از اطلاعات نیاز دارد؟ برای مثال هنگام نصب هر اپلیکیشن جدید حتما چنین صفحه‌ای را دیده‌اید:

accsess-screen

اینطور که پیدا است تقریبا اکثر اپلیکیشن‌ها به تعداد زیادی مجوز دسترسی در بخش‌های مختلف تلفن نیاز دارند. اگر توسعه دهنده اندروید باشید، گوگل تاکید دارد بخش‌های مورد استفاده اپلیکیشنی که قصد توسعه آن را دارید باید به صورت واضح مشخص باشد. اما برای مثال وقتی که اپلیکیشن پیام رسان فیس‌بوک را بر روی دستگاه خود نصب می‌کنید، این برنامه اجازه دسترسی به تمام مخاطبین، پیام‌های متنی که ارسال کرده اید، ویدیو‌هایی که با دوربین گوشی ضبط کرده‌اید، تمام اطلاعات محل قرارگیری شما و همچنین دسترسی به اینترنت را از شما درخواست می‌کند.

به عنوان یک مثال؛ اپلیکیشن مرتبط با وضعیت آب و هوا به این دلیل در گوشی‌های اندرویدی شما اطلاعات مربوط به شبکه‌های وای‌فای را در زمان نصب درخواست می‌کند تا از این طریق بتواند مکان شما را متوجه شود. همانطور که می‌دانید اپلیکیشن‌های نشان‌دهنده وضعیت آب و هوا نیاز دارند مکان شما را بدانند تا بتوانند پیش‌بینی از وضعیت جوی محل شما را به نمایش بگذارند.

دلیل دسترسی به محل‌ها، امکانات، اطلاعات و بخش‌های مختلف گوشی همراه شما توسط اپلیکیشن‌های مختلف این است که آن‌ها برای تمام بخش‌هایی که ممکن است اپلیکیشن نیاز به تامین اطلاعات داشته باشد، از همان اول مجوز دسترسی را درخواست می‌کنند. در واقع با دسترسی فراوانی که اپلیکیشن‌ها لازم دارند از همان اول با صفحه‌ای ترسناک شبیه تصویر بالا رو به رو می‌شوید و ناچارا باید تمام سطح دسترسی را به آن‌ها بدهید. برخی از کاربران حتی به این صفحه نگاه هم نمی‌کنند و بلافاصله درخواست‌ها را قبول می‌کنند.

در iOS چنین مسئله‌ای وجود ندارد و سیستم عامل موبایل اپل تنها در همان لحظه‌ای که به بخشی جدید الزام دسترسی داشته باشد، از شما تقاضی اجازه‌ی دسترسی می‌کند. در هنگام نصب برنامه‌های iOS نیز پایه‌ای‌ترین دسترسی‌ها درخواست می‌شود. پس می‌توان روشی که در iOS استفاده می‌شود را بهتر از اندروید دانست.

گوگل به تازگی صفحه کسب دسترسی به بخش‌های مختلف گوشی در زمان نصب اپلیکیشن‌ها را تغییر داده تا این صفحه کمتر ترسناک به نظر آید چرا که از اول ایده اصلی نمایش این صفحه شفافیت بیشتر بوده است تا اینکه بخواهد کاربران اندروید را از این همه سطح دسترسی اپلیکیشن‌ها بترساند.

«حامیم ارتباط، مجری تخصصی پیاده سازی پسیو شبکه های کامپیوتری، فیبر نوری، برق اضطراری، دوربین مداربسته، سیستم های اعلام و اطفاء حریق و چاه ارت»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *