حامیم: دیدن پیش نمایش لینک در مرورگر قبل از باز کردن آن
دنیای وب پر از لینکهای مفید و غیرمفید است. ممکن است در سایتهای مختلف، لینکهای زیادی ببینید که وقتی رویشان کلیک میکنید و به صفحهی دیگری هدایت میشوید، مطالب مفیدی در آن صفحه وجود نداشته باشد و به سرعت تب یا پنجرهی جدید را ببندید. اگر این امکان وجود داشته باشد تا پیشنمایشی از لینکها را مشاهده کنیم، زمان کمتری از ما گرفته میشود؛ بنابراین امروز با معرفی دو افزونه برای حل این مشکل در خدمت شما هستیم.
اولین افزونه SwiftPreview به معنی پیشنمایش سریع است. این افزونهی کهنهکار، مورد پسند بسیاری از کاربران کروم قرار گرفته است و نامی آشناست. اما افزونهی دوم HoverReader نوظهور است که سبک متفاوتی دارد اما مثل سویفتپریویو بسیار مفید واقع میشود.
ابتدا از افزونهی جدید شروع میکنیم.
HoverReader: با هاور کردن، پیشنمایش متن را مشاهده کنید
نام هاورریدر دقیقاً به روش استفاده از آن ربط پیدا میکند، یعنی کافی است روی لینکی مکث کنید و پس از چند ثانیه، البته بسته به سرعت اینترنت شما، کادر کوچکی ظاهر میشود. در کادر ظاهر شده خبری از تبلیغات و موارد اضافی نیست. فقط و فقط محتوای لینک نمایش داده میشود و این یعنی یک reader قوی که استاد خواندن مقاله و متن است.
افزونهی هاورریدر از آن دسته افزونههایی است که با افزایش خوانایی صفحات وب، مطالعهی آنها را ساده میکند.
البته عکس و ویدیوهای مربوط به بدنهی اصلی لینک حفظ میشوند ولیکن در مورد ویدیو ممکن است پیشنمایش آن کند به نظر برسد. در مورد ویدیوهای یوتیوب یا vimeo این مشکل جدی نیست اما اگر وبسایت از پلیر اختصاصی خودش استفاده کند، معمولاً پخش ویدیو به کندی صورت میگیرد.
اگر بخواهید موس را تکان دهید و در کادر کوچک به بالا و پایین اسکرول کنید، معمولاً کادر ناپدید میشود! بنابراین استفاده از دکمههای جهت کیبورد برای حرکت، راه بهتری است. امیدواریم این مشکل در آینده برطرف شود.
در مجموع عملکرد هاورریدر رضایتبخش و خوب است، لااقل در بیشتر وبسایتها اینگونه عمل میکند.
هاورریدر در وبسایت شبکههای اجتماعی هم قابل استفاده است. بنابراین نیازی نیست در فیسبوک یا توییتر روی لینک کلید کنید و مقالهی کامل را مشاهده کنید. کمی مکث کنید و آنچه کنجکاوی شما را برانگیخته، بررسی کنید.
ویژگی خوب هاورریدر این است که میتوان فونت و اندازهی آن را هم انتخاب کرد. در ضمن مثل بسیاری از افزونههای دیگر میتوان آن را در وبسایتهای خاصی غیرفعال کرد. به هر حال ممکن است وبسایتی پر از لینک باشد و نخواهید کادر پیشنمایش مرتباً ظاهر شود و تمرکز شما را به هم بریزد.
برای دانلود هاورریدر به فروشگاه کروم مراجعه فرمایید.
دسترسی به لینک فراموش نشود
در هاورریدر یا به طور کلی افزونههایی که قرار است به لینکی دسترسی داشته باشند و آن را باز کنند، باید امکان دسترسی را فراهم کرد. به این منظور در مرورگر کروم آدرس زیر را وارد کنید:
chrome://extensions/
افزونهی مورد نظر که در اینجا HoverReader است را پیدا کنید و مطابق شکل زیر، تیک چک باکس دسترسی به لینک را بزنید:
SwiftPreview برای پیشنمایش کامل
هاورریدر برای خواندن بهینه شده بود اما سویفتپریویو درست برعکس است و برای برای آنها که زیاد میخوانند و کمتر به بخشهای مختلف متن و صفحهی وب اهمیت میدهند، مناسب نیست.
سویفتپریویو لینکها را به صورت کامل نمایش میدهد. تبلیغات و عناصر مزاحم را حذف نمیکند و به متن کاری ندارد. همه چیز را در شرایط عادی و اصلی خود به تصویر میکشد.
ویژگی دیگر سویفتپریویو این است که مثل Hover Zoom با مکث روی عکسهای بندانگشتی، آنها را در اندازهی بزرگ نمایش میدهد. حتی در مورد ویدیوهای یوتیوب و vimeo هم همین کار را انجام میدهد. بنابراین سویفتپریویو برای وبسایتهایی که پر از تصاویر کوچک و لینکهای جالب هستند، یک افزونهی فوقالعاده است.
در تنظیمات سویفتپریویو هم میتوان اندازهی کادر پیشنمایش را مشخص کرد. مدت زمان مکث برای نمایش کادر هم قابل تنظیم است. البته بر حسب هزارم ثانیه! اگر عجله داشته باشید هم میتوانید کلید شیفت را بزنید تا افزونهی سویفتپریویو وارد عمل شده و کادر پیشنمایش را باز کند.
قابلیت دیگر سویفتپریویو این است که اگر بخواهید پیشنمایش بر قوت خود باقی بماند، میتوانید از کلید کنترل استفاده کنید، در این صورت کادر باز شده محکم در جای خود میایستد و میتوانید با موس سراغ آن بروید و به راحتی در صفحه اسکرول کنید. این عمل باعث میشودکه از کادر باز شده، چیزی شبیه به یک مینیتب ساخته شود و مشکلی شبیه به هاورریدر رخ ندهد.
دقت کنید که اگر در کادر پیشنمایش روی لینکی کلیک کنید، صفحه جدید در پنجرهی اصلی کروم و در تبی جدید باز میشود.
بالاخره کدام را نصب کنیم؟
بسته به کاربرد، مثل همیشه یکی بهتر از دیگری است. هاورریدر برای آنهایی است که اهل خواندن متن و مقاله و کسب اطلاعات بیشتر هستند و سویفتپریویو هم کاربرانی را هدف قرار میدهد که لینکها و تصاویر بندانگشتی و صفحات زیادی را بازدید میکنند و نمیخواهند ساختار صفحهی وب کوچکترین تغییری داشته باشد.
هاورریدر سراغ فونت و اندازهی متن هم میرود در حالیکه سویفتپریویو به این موارد کاری ندارد. البته هاورریدر هم به استفاده از کلید میانبری مثل شیفت یا کنترل محتاج است تا استفاده از کادر پیشنمایش سادهتر شود و بتوان آن را راحتتر با سویفتپریویوی قدیمی و توانمند مقایسه کرد.
ما کاربران Firefox چه کنیم؟
تفاوت زیادی بین کروم و فایرفاکس از نظر قابلیتها و حتی نحوهی کاربرد، وجود ندارد. شاید نبودن برخی افزونههای ساده هم به تغییر عادت کاربر و استفاده از یک مرورگر جدید بیانجامد. هیچ کدام از دو افزونهی خوبی که معرفی شده در فایرفاکس وجود ندارد، بهتر است کروم را هم امتحان کنید، شاید استفاده از کروم و بهرهمندی از این دو افزونه، چندان مشکل و بد نباشد.
«حامیم ارتباط، مجری تخصصی پیاده سازی پسیو شبکه های کامپیوتری، برق اضطرا، دوربین مداربسته و چاه ارت»